Data: 2000-06-19 18:32:10
Temat: Zapiekane ziemniaki
Od: "Ella" <e...@l...pdi.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witajcie!
Moze juz i bylo. ale ....:>
Jadlam wlasnie w Genewie ziemniaki ( patchbrown patatos), ktore smakowaly
jak puree ziemniaczane, ale tak niezupelnie rozgniecione ( jakby pokrojone w
cieniutkie slupki) ze smietana i maslem, a potem mocno zapieczone, nie
jestem pewna- z serem czy same? Pewnie mozna i tak i tak.
Mowie wam- bardzo smaczne!
Kelnerka twierdzila, ze jest to narodowa potrawa szwajcarska (? chyba dla
czesci niemieckojezycznej:)). Serwowane toto bylo z kielbasa rosti, czyli
obsmazana.
Moze ktos z "naszych w Szwajcarii" zna bardziej dokladny przepis?
Z gory wielkie dzieki!
I z gory polecam!
Ella
|