Data: 2002-10-01 16:31:55
Temat: ?? a ja o canelloni
Od: "Claris" <c...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Co to jest te poprzednie posty???? Bo ja zgłupiała zarzucona takimi
pytaniami i postami w "totalnej "zgodzie z netykieta...
Ok, ale przechodze do rzeczy: jutro robię canelloni. Nie po raz pierwszy,
ale tym razem wymyslilam, ze nadzienie zrobie z mieska mielonego, papryki,
baklazanów i pomidorkow - powinno sie udac...
Tylko mam problem bo nie wychodzi mi sos beszamelowy, zeby to wszystko
ładnie zapiec. Czy da rade go czymś zastąpić?
A może ktoś mi krok po kroku napisze jak robić beszamel, zeby wyszedl???
PS. Co do grzybów: w niedziele po 2ch godzinach chodzenia po lesie w
okolicach Wrocławia (Złotowa - dokladniej) znalazlam 2 prawdziwki. Ale za to
na placu (ten, przy Składowskiej, Wrocław, wspomniany w poscie o grzybach)
masa podgrzybkow, dzisiaj po 10 zł/kg, w piatek byly po 6 zł/kg.
Może ktoś się pochwali gdzie nastąpił taki wysyp i dlaczego ominął
Wrocław???
Pozdrawiam,
--
Claris /ona/ z Wrocławia
c...@w...pl
|