Data: 2002-10-01 17:07:24
Temat: Re: ?? a ja o canelloni
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 1 Oct 2002 18:31:55 +0200, "Claris" <c...@w...pl> wrote:
>Co to jest te poprzednie posty???? Bo ja zgłupiała zarzucona takimi
>pytaniami i postami w "totalnej "zgodzie z netykieta...
>
>Ok, ale przechodze do rzeczy: jutro robię canelloni. Nie po raz pierwszy,
>ale tym razem wymyslilam, ze nadzienie zrobie z mieska mielonego, papryki,
>baklazanów i pomidorkow - powinno sie udac...
>Tylko mam problem bo nie wychodzi mi sos beszamelowy, zeby to wszystko
>ładnie zapiec. Czy da rade go czymś zastąpić?
>A może ktoś mi krok po kroku napisze jak robić beszamel, zeby wyszedl???
>
>
>Pozdrawiam,
eee, nie obcyndalaj sie z sosem, zrob serowy a la fondue -
zagrzac mleka i smietany (tak razem ze 3/4 szklanki, nieco wiecej
mleka niz smietany) z czosnkiem rozwalkowanym na amen, osobno
zetrzec bardzo duzo ostrego zoltego sera (cheddar, oczywisice,
najlepszy), wymieszaj z maka kartofl. do pokrycia sera, wrzuc na
cieply plyn czosnkowy (bron boze za gorace bo sie zdenerwuje i
zwarzy), mieszac - podgrzewac, do zawrzenia, jak za geste -
wiadomo co robic, jak za rzadkie, tez ;)))
Trys, wajha zamachowa
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|