From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ?? a ja o canelloni
Date: Tue, 01 Oct 2002 18:07:24 +0100
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <p...@4...com>
References: <anci82$fjr$1@news2.tpi.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 32
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.gamma.ru!Gamma.RU!newsfeed1.cidera.com!Cidera!cyclon
e1.gnilink.net!news-out.nuthinbutnews.com!propagator2-sterling!news-in-sterling
.newsfeed.com!corp-goliath.newsgroups.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:127527
Ukryj nagłówki
On Tue, 1 Oct 2002 18:31:55 +0200, "Claris" <c...@w...pl> wrote:
>Co to jest te poprzednie posty???? Bo ja zgłupiała zarzucona takimi
>pytaniami i postami w "totalnej "zgodzie z netykieta...
>
>Ok, ale przechodze do rzeczy: jutro robię canelloni. Nie po raz pierwszy,
>ale tym razem wymyslilam, ze nadzienie zrobie z mieska mielonego, papryki,
>baklazanów i pomidorkow - powinno sie udac...
>Tylko mam problem bo nie wychodzi mi sos beszamelowy, zeby to wszystko
>ładnie zapiec. Czy da rade go czymś zastąpić?
>A może ktoś mi krok po kroku napisze jak robić beszamel, zeby wyszedl???
>
>
>Pozdrawiam,
eee, nie obcyndalaj sie z sosem, zrob serowy a la fondue -
zagrzac mleka i smietany (tak razem ze 3/4 szklanki, nieco wiecej
mleka niz smietany) z czosnkiem rozwalkowanym na amen, osobno
zetrzec bardzo duzo ostrego zoltego sera (cheddar, oczywisice,
najlepszy), wymieszaj z maka kartofl. do pokrycia sera, wrzuc na
cieply plyn czosnkowy (bron boze za gorace bo sie zdenerwuje i
zwarzy), mieszac - podgrzewac, do zawrzenia, jak za geste -
wiadomo co robic, jak za rzadkie, tez ;)))
Trys, wajha zamachowa
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|