Data: 2003-05-08 09:45:56
Temat: gotowanie kaszy inaczej?
Od: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
za wiem:
"100 gramów produktów zawiera średnio, następujące ilości magnezu; [...]
kasza jaglana i jęczmienna - 270 do 290 miligramów, [...] kasza gryczana
prażona - 220 miligramów,"
"Duże straty magnezu powstają podczas procesów oczyszczania ziaren zbóż i
przetwarzania produktów w procesach przemysłowych. Podczas gotowania potraw
magnez podobnie jak witaminy B i witamina C wypłukiwany jest z pokarmów
przez wodę."
czy mozna jakos inaczej gotowac kasze niz normalnie w wodzie? cos mi chodzi
po glowie ze ktos kiedys pisal o "gotowaniu" w piekarniku - tyle ze chyba
ryzu, ale kasza przeciez podobnie na pewno sie da.
pozdr, pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|