Data: 2006-03-19 12:58:21
Temat: mieszadełka w automacie do chleba
Od: "B" <t...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam!
Szukam sposobu na mieszadełka pozostające w chlebie.
Wczoraj próbowałem wyjąć ciasto po programie wyrabiania ciasta,
żeby wydłubać te łopatki, ale ciasto błyskawicznie opadło ;( W
dodatku strasznie lepkie było i się upaprałem mocno zanim trafiło z
powrotem do automatu :) Co prawda, koniec - końców pszenny jasny
chlebek wyszedł super, w dodatku bez wielkich dziur po mieszadłach.
Czy jest jakiś dobry moment do zrobienia takiej operacji? Moze jest
jakis rodzaj ciasta, ktory mozna najpierw wyrobic, potem ulepszyć (np.
nadziać czymś - czekoladą, serem...) i dopiero wtedy piec? (w tych
sprawach jestem calkowitym lajkonikiem, a automat mam od wczoraj).
pozdrawiam!
B.
|