Data: 2007-04-02 10:04:10
Temat: rybka... :-)
Od: "Tomek..." <t...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
Taki przepisik :-)
Filet z ryby polecam Pange. Po rozmorzeniu nacieramy wycisnietym czosnkiem ,
przyprawami do ryb, pieprzem cytrynowym i papryka slodka.
Odstawiamy to na 20 min.
W miedzy czasie siekamy pieczarki i dusimy je na patelni przyprawiajac
pieprzem i sola.
Nastepnie rybe podsmazamy po 3 minuty na rozgrzanej patelni... (podsmazamy z
dwoch stron).
Roztapiamy pol kostki bulinu w wrzatku. Wlewamy ten bulion na gleboka
patelnie... na tym ukladamy podsmazona rybe. Na rybie kladziemy plaster sera
zoltego, posypujemy swiezo posiekanym koperkiem i obkladamy na okolo
podduszonymi pieczarkami.
Dusimy tak przez okolo 10 minut.
Paluszki lizac :-)
Tomek...
|