Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.gazeta.pl!news.task.gda.pl!newsfeed00.sul.t-online.de!newsfeed01.sul.t-on
line.de!t-online.de!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not
-for-mail
From: "Wkn" <w...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: sprzety kuchenne a glebokosc szafki
Date: Wed, 7 Jan 2004 08:46:55 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 44
Message-ID: <btgdn4$hfq$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <bte1bs$89h$1@nemesis.news.tpi.pl>
<6...@n...onet.pl>
<060120042116151264%wlalos@onet.pl> <btg9em$65p$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: yy250.internetdsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1073461797 17914 80.53.130.250 (7 Jan 2004 07:49:57 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 7 Jan 2004 07:49:57 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:185824
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Basia" <b...@o...pl> napisał w wiadomości
news:btg9em$65p$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> jakby to okreslic...mam 2-letnia patelnie tefala, z cala pewnoscia to
> patelnia i z rownie cala pewnoscia jest gleboka, bo o ile patelnia do
> jajecznicy ma bok wysokosci ok. 2 cm, do nalesnikow nawet nie 1 cm, to ta
> moja ma gdzies 8 cm. Dno ma dosc duze, plaskie, moge w niej smazyc
kotlety,
> wiec na pewno to nie wok;-) Do tej patelni byla dolaczona stozkowa pokrywa
z
> wywietrznikiem na gorze, wiec przypuszczam, ze to patelnia do duszenia
> potraw.
>
tak sobie podczytuje ten watek przy porannej kawie i domowej roboty
"jakby-chlebie" :) i dochodze do wniosku, ze powinnam sie wstydzic, poniewaz
posiadam w zasadzie tylko dwie spore patelnie teflonowe, a i to dlatego, ze
do pierwszej z nich moj maz rozwalil pokrywe niedlugo po jej zakupieniu,
wiec dokupil druga, niemal blizniacza tak, aby nowa pokrywa pasowala do
obydwu.
Mam jeszcze stara gleboka aluminiowa patelnie do pop-cornu, ale to sie chyba
nie liczy.
No i gleboka patelnie do duszenia, taka z zestawu tanich nierdzewnych
garnkow, ktore sprzedaja w kazdym "oszolomie", "kerfurze" itp., ale uzywam
jej w zasadzie tylko latem do potraw jednogarnkowych typu "cukinia i spolka"
:)
Jeszcze troche podyskutujecie o przeznaczeniu roznych patelni do roznych
rzeczy, ze chyba polece i zakupie wok, plaska patelnie do nalesnikow i mala
teflonowke.
A zeby nie bylo to calkiem gledzenie zaspanej kobiety o poznym poranku - co
sadzicie o zakupie szafek kuchennych wiszacych i przerobieniu ich na
stojace, zeby pod blatem zostalo troche miejsca na wsuniecie taboretu i
nogi? Czy nie okaza za plytkie i po pewnym czasie bede sie pieklic, ze przez
jakies woki i patery drzwiczki mi sie nie domykaja. Zastosowal ktos u siebie
takie rozwiazanie? Bo w szafkach stojacych o tradycyjnej glebokosci (50 cm
zdaje sie) ciezko jest sie dostac do tylnych rzedow gratow, maki, sloikow,
itp.
pozdrawiam
wkn
|