Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!newsfeed.silweb.pl!news.onet.pl!not-fo
r-mail
From: "sp6mlz" <s...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Automat do pieczenia chleba Bomann CB579
Date: Fri, 19 Mar 2004 16:11:53 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 41
Sender: s...@p...onet.pl@pm121.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl
Message-ID: <c3f2jr$pr1$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pm121.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1079709115 26465 213.76.92.121 (19 Mar 2004 15:11:55 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 19 Mar 2004 15:11:55 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:195657
Ukryj nagłówki
Witam serdecznie!
Czytam Was (z przerwami) od kilku lat - to dla mnie apetyczne!
Wystarczy poczytac i juz sie chce jesc (mam niedowage).
Przeciez prawie wszyscy glodnieja czytajac ta grupe :-)
Ale chyba(? skleroza) nigdy nie pisalem (wiem - pasozyt...).
Ale do rzeczy - od paru lat pieke od czasu do czasu chlebek
we wlasnym zakresie(rzadko).
_Zawsze_ sie udaje - znacznie smaczniejszy od kupnego (mam
przedwojenny przepis na "chleb kulikowski" spod
Lwowa - nawet Fione podejrzewa[le]m o plagiat - praktycznie
[szczegoliki] identyczny a sprzed wojny
:-)))) ).
Wlasnie kupilem "maszyne" jak w temacie. Dwa _pierwsze_ bochenki
(kulikowski wlasnie, oraz "bialy" wedlug instrukcji [typ "tostowy"]
sa udane).
Jesli ktos ma, albo "nosie sie z" kupnem maszynki jak
w temacie - zapraszam do wymiany obserwacji
(z mojej strony wylacznie z punktu widzenia uzytkownika).
A jesli ktos wspomoze przepisami z "maszyny do pieczenia chleba",
bede bardzo wdzieczny (nie wiem, ale podobno da sie robic powidla
czy cos w tym rodzaju)!
Kazdy przepis potrafie dostosowac, ale ograniczeniem sa 2 sprawy
(nie dotyczy powidel i przetworstwa - tu boje sie "pieczenia w ok. 200 st.
C."
co _wylacznie_ oferuje ten model - moze ktos rozwieje watpliwosci???):
- drozdzowe (z zaczynem lub bez)
- do formy "keksowej" (wygodnictwo czystej krwi, bo zawsze moge
ciasto wyjac po wyrabianiu i obrabiac termicznie w sposob dowolny,
tak robie pizze czy focaccia)
Sluze tez uwagami po doswiadczeniach w pieczeniu chleba
(glownie chodzi o make, gluten itd).
Smacznego (choc w Polsce desczowego?) weekendu - Wojtek H.
|