Data: 2013-05-29 11:51:58
Temat: Drewno wierzbowe w wędzarni
Od: Zansibar <c...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witajcie,
Postanowiłem przymierzyć się do tematu domowego wędzenia ;-)
Przejrzałem informacje dostępne w necie - sporo tego, jak to zwykle
bywa, część do ewidentne powtórki/zapożyczenia wzajemne, a część to
drobne sprzeczności.
Po przeczytaniu większej część pojawiło mi się pytanie (jedno z wielu)
dotyczące używanego rodzaju drewna - mam sporo gałęzi z przycinanych
wierzb mandżurskich, znalazłem kilka wątków na forach wędkarskich
dotyczących wykorzystania gałęzi wierzbowych przy wędzeniu (ryb oczywiście).
Czy macie doświadczenia (pozytywne) z wykorzystaniem dymu wierzbinowego
w wędzeniu wieprzowiny?
Będę wdzięczny za informacje
Pozdrawiam
Zanzibar
|