Data: 2013-05-29 14:52:18
Temat: Re: Drewno wierzbowe w wędzarni
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 29 May 2013 11:51:58 +0200, Zansibar napisał(a):
> Witajcie,
> Postanowiłem przymierzyć się do tematu domowego wędzenia ;-)
> Przejrzałem informacje dostępne w necie - sporo tego, jak to zwykle
> bywa, część do ewidentne powtórki/zapożyczenia wzajemne, a część to
> drobne sprzeczności.
>
> Po przeczytaniu większej część pojawiło mi się pytanie (jedno z wielu)
> dotyczące używanego rodzaju drewna - mam sporo gałęzi z przycinanych
> wierzb mandżurskich, znalazłem kilka wątków na forach wędkarskich
> dotyczących wykorzystania gałęzi wierzbowych przy wędzeniu (ryb oczywiście).
> Czy macie doświadczenia (pozytywne) z wykorzystaniem dymu wierzbinowego
> w wędzeniu wieprzowiny?
> Będę wdzięczny za informacje
>
> Pozdrawiam
> Zanzibar
Może wyjść gorzka wędzonka. Generalnie jestem na nie :-)
--
XL
"Pierwszy łyk ze szklanki nauk przyrodniczych zmieni ciebie w ateistę,
zaś na dnie szklanki czeka na ciebie Bóg."
Werner Heisenberg, laureat Nagrody Nobla w dziedzinie fizyki
|