Data: 2014-04-21 21:14:26
Temat: Hello Dariusz K. Ładziak !! Pogratulować pysznego żurku !!
Od: s...@g...com
Pokaż wszystkie nagłówki
Ano mam pewne pytanko dotyczące płucek. Daaawno temu, robiłem podejście do gulaszu z
płucek.. Na kwaśno.. Przepis z jakiejś zacnej książki kucharskiej, ale niestety efekt
był porażająco obrzydliwy. Te pokrojone płucka, to w zasadzie "naciągające" szpeja
były. Lat temu było to wiele, dokładnie nie pamiętam, ale chyba były to wieprzowe
płucka. Może w tym sęk ?!..
Może podobnie jak z nerkami wieprzowymi, trzeba znać "myk"? W przypadku nerek mam
swoją metodę na pyszne wieprzowe, ale na płucka nie mam nawet pomysła.
No i w końcu pytanie, a nawet 2/3 pytania:
1) Na pewno cielęce? Jak tak, to gdzie to kupić?
2) Masz jakiś pomysł na smaczne upitraszenie wieprzowych?
|