Data: 2006-04-22 13:41:10
Temat: Kugiel
Od: " JaMyszka" <j...@g...SKASUJ-TO.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Teraz kolej na mnie podać w podziękowaniu jakiś przepis:)
Sprawdzałam w arch. - nie było go na grupie.
Ilości składników nie podam - to wg uznania i zapotrzebowania, a także możliwości.
Bo chodzi o wielkość naczynia do zapiekania;/
Otóż ziemniaki przygotowane i przyprawione tak, jak na placki ziemniaczane,
przekładamy do naczynia i zatapiamy w nich mięso z kością.
Wszystko jedno jakie - wieprzowina, baranina, dziczyzna.
Golonka, żeberka, karczek czy łopatka.
Wierzch smarujemy oliwą, przykrywamy i wkładamy do piekarnika na 4 godziny w
temp. 180 - 200 st C.
Jemy z czym chcemy i jak chcemy - byle nie mlaskać...
Palce można oblizywać - toż to niebo w gębie;p
Smacznego;)
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat: http://www.fah.pooh.priv.pl/
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|