Data: 2005-02-16 08:02:55
Temat: Masło, masełko , masełeczko...
Od: "MIR" <m...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam całą Grupeczkie
Będące u nas na rynku masło, jest z reguły zbyt mocno utwardzone.
Wynika to prawdopodobnie stąd, że polskie normy dopuszczają w maśle
taką ilość substancji utwardzających (utwardzaczy), która jest jest zbyt
duża i masło nie nadaje się do smarowania. Wskutek tego, że stan ten trwa
od dawna, polski konsument przyzwyczaił się do zbyt twardego masła
- właściwie, został do niego przyzwyczajony.
Jednakże osoby przyjeżdżające do Polski, mają inne przyzwyczajenia; również
kupujący masło zagraniczne, stwierdzają że jest ono miękie i nadaje się do
smarowania. Zamierzeniem moim jest jedynie zasygnalizowanie, że jest źle
z jakością produkowanego w Polsce masła. Czy uważacie Państwo, że masło
jakie kupujecie jest dobre - czy najwyższa pora zmienić normy branżowe,
obowiązujące w polskim mleczarstwie?
Z pozdrowieniem ( - ) MIR
|