Data: 2005-02-16 08:14:34
Temat: Re: Masło, masełko , masełeczko...
Od: "cherokee" <c...@n...o2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "MIR" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
news:cuuuv3$65l$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Będące u nas na rynku masło, jest z reguły zbyt mocno utwardzone.
> Wynika to prawdopodobnie stąd, że polskie normy dopuszczają w maśle
> taką ilość substancji utwardzających (utwardzaczy), która jest jest zbyt
> duża i masło nie nadaje się do smarowania.
Ja tu czegoś nie rozumiem - czy polskie normy nakazują naszym Mućkom dodawać
utwardzaczy do mleka?
Bo odkąd pamietam prawdziwe wiejskie masło było twarde jak kamien
(schłodzone), a to, co proponuja nam w sklepach to jakies mieszanki o smaku
E-masła. Nawet masło śmietankowe w pomaranczowo-białych papierkach nie jest
juz takie jak dawniej.
pozdr
cherokee
|