Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!.POSTED!not-for-mail
From: "@" <s...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: Odp: Odp: Jaką patelnię lupić?
Date: Mon, 16 Feb 2015 22:27:43 +0100
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 55
Message-ID: <mbtnct$16b$1@node2.news.atman.pl>
References: <54df6b80$0$2186$65785112@news.neostrada.pl>
<54df94f4$0$2194$65785112@news.neostrada.pl>
<mbpmtg$agv$1@usenet.news.interia.pl>
<54e08a52$0$24204$65785112@news.neostrada.pl>
<6enu6b2o0jl9$.1auemshlidevf$.dlg@40tude.net>
<54e092d2$0$2207$65785112@news.neostrada.pl>
<mbr8o9$65d$1@mx1.internetia.pl>
<54e1b2a2$0$2174$65785112@news.neostrada.pl>
<mbtk4b$37q$1@mx1.internetia.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<mbtk5o$t8i$1@node2.news.atman.pl>
<1ahgu97rn564y$.4yvxlt4jp653.dlg@40tude.net>
<mbtkvk$u8h$1@node2.news.atman.pl>
<12xigjhiow84g$.80jhalae36r.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: 89-68-117-198.dynamic.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node2.news.atman.pl 1424122077 1227 89.68.117.198 (16 Feb 2015 21:27:57 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 16 Feb 2015 21:27:57 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <12xigjhiow84g$.80jhalae36r.dlg@40tude.net>
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6002.18197
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6002.18463
X-Antivirus: avast! (VPS 150216-0, 2015-02-16), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:361517
Ukryj nagłówki
Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:12xigjhiow84g$.80jhalae36r.dlg@40tude.net...
> Dnia Mon, 16 Feb 2015 21:46:27 +0100, @ napisał(a):
>
>> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>> news:1ahgu97rn564y$.4yvxlt4jp653.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Mon, 16 Feb 2015 21:32:39 +0100, @ napisał(a):
>>>
>>>> Smakowo tez pewnie ciekawsze niz ryba na parze.
>>>
>>> Zależy, jaka ryba - np łosoś ewidentnie najlepszy jest gotowany na
>>> parze,
>>> bo smażony to już nie ta delikatność, robi się suchy.
>>
>> Za lososiem niespecjalnie przepadam, wiec nie eksperymentuje z ta ryba,
>> natomiast poledwica z dorsza na parze to poezja smaku :)
>
> To gdzie Ty ją kupujesz? Przypomnij proszę, bo chyba nie znajdę w
> tutejszym
> gąszczu.
Nie pisalam tutaj gdzie kupuje, wiec nawet nie szukaj :) Grupa jest
ogolnopolska, wiec nie zawezalam.
Zwykle kupowalam na krakowskim kleparzu - ostatnio "nowym" (bywalo tez, ze i
na "starym") - w postaci swiezej.
Natomiast moje ostatnie odkrycie to mrozona poledwica z dorsza z...
Biedronki (zaskoczenie totalne - glownie smakowe). 450 gr dorsz atlantycki
(pakowany po 3 filety) - 17 zł. Ta wersja mi bardzo odpowiada, bo mam 3
porcje, czyli 3 obiady dla dziecka, cena tez humanitarna (swieze - ok. 65 zl
za kilogram).
>
>> Jednak nie kazda
>> ryba przyrzadzona na parze jest dla mnie zjadliwa - "gorsze" gatunki
>> zdecydowanie wole w wersji smazonej.
>>
>
> Na parze dla mnie tylko łosoś - inne ryby "z pary" zbyt zajeżdżają
> "rybskiem", więc wolę je smażone. Taki łosoś jesli zostanie, to i na zimno
> jest świetny, do chleba - można smarować nim chleb jak masłem.
Masz jakis sposob (cytryne wykluczam), ktory nada lososiowi smak?
Jakos nie jestem w stanie sie do niego przekonac. Wiem, ze zdrowy, ze
omega... Ale nie przelkne.
Tak jak karpia po zydowsku...
Pozdrawiam
@
---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
http://www.avast.com
|