Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Ela" <e...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: Odp: chinszczyzna
Date: Tue, 11 Sep 2001 10:17:04 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 40
Sender: e...@p...onet.pl@217.96.53.206
Message-ID: <9nkhl2$gq4$1@news.onet.pl>
References: <3...@p...fm> <9nkacu$86e$1@news.onet.pl>
<3...@z...fu-berlin.de>
<AEjn7.971$mg1.30969@tengri.easynet.fr>
NNTP-Posting-Host: 217.96.53.206
X-Trace: news.onet.pl 1000196578 17220 217.96.53.206 (11 Sep 2001 08:22:58 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 11 Sep 2001 08:22:58 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:67649
Ukryj nagłówki
Nie wiem czy 10 czy 15 min. Zawsze próbuję. Próbowanie to moja specjalność.
Ale zawsze coś zostawiam dla rodziny.
Ela.
Użytkownik Ewa (siostra Ani) N. <n...@p...com> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:AEjn7.971$m...@t...easynet.fr...
> Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> a écrit dans le message :
> 3...@z...fu-berlin.de...
> > !
> > >
> > > Pokrojone w paseczki piersi z kurczaka psypac przyprawa chinska
> (lagodna
> > > lub ostra - co kto lubi) z Kotany (nie z Kamisa), polac olejem i niech
> > > odpoczywa w pokoju 1 godzine w lodówce. Potem wrzucam na goracy olej i
> dusic
> > > do miekkosci (ok.10-15 min). Dodac mieszanke chinska z Horteksu
> (mrozonka -
> > > rózne skladniki w zaleznosci od producenta). Sa w niej grzybki Mung,
> kielki
> > > soi, pedy bambusa, papryka i inne. Dusze 5 min. Przyprawiam sola i
> pieprzem
> > > do smaku. Mozna podawac z ryzem na sypko.
> > > Palce lizac.
> >
> >
> > strasznie skomplikowane. Co to Kotan i Kamis?
> > Aha, dlaczego ryż na sypko? Jak to pałeczkami jesz, to z głodu umrzesz
> > ;-))
> >
> > Waldek
>
> No i "10-15 minut" mnie martwi. Nie wyjda "kamyczki" z kurczaka ?
>
> --
> Niesz !
>
>
|