Data: 2000-03-01 23:22:39
Temat: Odp: Zrazy zawijane
Od: "Przemyslaw Koziarski" <p...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Dobry kawalek wolowiny, najlepiej poledwice, pokroic w cienkie plastry i
> rozbic. Obficie posypac majerankiem, pieprzem i sola po obu stronach,
> ulozyc na srodku pasek boczku, ogorka kiszonego ( ja dalam korniszony) i
> pasek czerstwego chleba. Zawinac, zabezpieczyc nitka, czy wykalaczka,
> oproszyc maka, obsmazyc naokolo, przelozyc do brytfanki, zalac woda,
> dodac grzyby, dusic az miekkie, podlewac jak wyparuje, zrobic sos.
> A u was jak sie je robi?
> Magdalena
>
Ja nie daje chleba, za to smaruje mieso od wewnatrz dobra musztarda, zamiast
boczku lubie dac slonine, grzyby niekoniecznie a do sosu wlewam winko.
Z tymi roladami to pewnie tak jak z bigosem, kazdy ma jakis swoj sposob.
Przemyslaw Koziarski
|