Data: 2000-03-02 12:22:06
Temat: Re: Zrazy zawijane
Od: "Asiunia" <j...@p...gda.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Wladyslaw <w...@t...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:20000302072123153053@[192.168.0.11]...
>
> Poledwica za dobra chyby na zrazy -- po co bic mieso, ktore i bez bicia
> jest miekkie? Ponadto plastry poledwicy sa stosunkowo male, wiec nawet
> po ubiciu wyjda niewielkie zrazy. Na zrazy uzywa sie zwykle miesa z
> gornej wewnetrznej czesci udzca, zwanego po polsku zrazowka.
>
Moim zdaniem, poledwica(choc droga) jest najlepsza, mieciutka, zrazy szybko
dochodza. Na zrazowce kilka razy sie nacielam, niby na 1 rzut oka, z mlodej
krowki, okazywala sie zylasta, i gotowala ok. 2 godzin.
Pozdrowka
Asia
|