Data: 2000-03-02 17:24:29
Temat: Re: Odp: Zrazy zawijane
Od: "Maciej Jastrzebski" <p...@a...umcs.lublin.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Przemyslaw Koziarski <p...@a...pl> wrote:
>> Dobry kawalek wolowiny, najlepiej poledwice, pokroic w cienkie plastry i
>> rozbic. Obficie posypac majerankiem, pieprzem i sola po obu stronach,
>> ulozyc na srodku pasek boczku, ogorka kiszonego ( ja dalam korniszony) i
>> pasek czerstwego chleba. Zawinac, zabezpieczyc nitka, czy wykalaczka,
>> oproszyc maka, obsmazyc naokolo, przelozyc do brytfanki, zalac woda,
>> dodac grzyby, dusic az miekkie, podlewac jak wyparuje, zrobic sos.
>> A u was jak sie je robi?
>> Magdalena
>>
> Ja nie daje chleba, za to smaruje mieso od wewnatrz dobra musztarda, zamiast
> boczku lubie dac slonine, grzyby niekoniecznie a do sosu wlewam winko.
> Z tymi roladami to pewnie tak jak z bigosem, kazdy ma jakis swoj sposob.
O to, to... Ja robie podobnie. Ostatnio zdarzylo mi sie dodac Retziny
(AFAIR greckie wino z wyraznym aromatem zywicy) i efekt byl znakomity
- moim zdaniem - na tyle, ze od tego czasu czesto stosuje wlasnie Retzine
do duszenia mieska. Nie nalezy sie przejmowac *intensywnym* zapachem
zywicy w kuchni - daniu nadaje ona tylko lekki posmak. Polecam sprobowac.
Pedro.
--
#!/usr/bin/perl -- Maciej "Pedro" Jastrzebski p...@g...umcs.lublin.pl
open(h,${$|})?$_=<h>:f<vwy;$_.=<h>;split??;$=-=$=;wh
ile(!$S){$===48?exit:print
$_[$==unpack "x$?c",'&-$(T+$4+"4<+$T+!+$:!"g$B"< +!N/$(@!J$("$>h$B">4@(+!N&J'.
' $-4+J $>h$+f+J/J:-$g/(T$/(N</.+$&$d!/+J N0'];$?+=!$S;}
|