Data: 2015-07-19 21:30:37
Temat: Odp: jajko ugotowane na twardo
Od: "@" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Pszemol" <P...@P...com> napisał w wiadomości
news:mog58t$bfu$1@dont-email.me...
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:wxckwwttthse$.1uestc3vn0336.dlg@40tude.net...
>> Dnia Sun, 19 Jul 2015 04:54:02 +0200, Dariusz K. Ładziak napisał(a):
>>
>>> Pszemol pisze:
>>>> Ale zwykle ciężko jest obrać skorupy z takich 2-dniowych.
>>>
>>> Łatwo. Pod warunkiem że nie dopuścisz do wysychania. W lodówce -
>>> trzymasz w wodzie (a w ogóle przez dwa dni to i bez lodówki), w plecaku
>>> - szczelny worek foliowy z odrobiną wody, może być w postaci nasączenia
>>> ściereczki czy innego materiału porowatego.
>>
>>
>> I d e a l n e warunki do szybszego psucia - ciepło i wilgoć :-]
>
> My lubimy takie zepsute...
Ugotowane jajka, zwlaszcza przechowywane w skorupkach, sa w miare odporne i
na temperature i na wilgoc. Ale szczerze mowiac w obecnych upalach nie
ryzykowalabym konsumpcji na trzeci dzien...
@
---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
https://www.avast.com/antivirus
|