Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!.POSTED!not-for-mail
From: "@" <s...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: jaki blender do orzechow ?
Date: Tue, 31 Mar 2015 20:46:44 +0200
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 38
Message-ID: <mfeq3l$8hi$1@node2.news.atman.pl>
References: <mf793h$lu4$1@node1.news.atman.pl>
<5517e53d$0$8386$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 89-68-117-198.dynamic.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="UTF-8"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node2.news.atman.pl 1427827637 8754 89.68.117.198 (31 Mar 2015 18:47:17 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 31 Mar 2015 18:47:17 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <5517e53d$0$8386$65785112@news.neostrada.pl>
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6002.18197
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6002.18463
X-Antivirus: avast! (VPS 150331-0, 2015-03-31), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:363435
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Qrczak" <q...@q...pl> napisał w wiadomości
news:5517e53d$0$8386$65785112@news.neostrada.pl...
> Dnia 2015-03-28 23:13, obywatel @ uprzejmie donosi:
>> Witam,
>>
>> Zwracam sie z prosba do grupowiczow, ktorzy maja doswiadczenia z domowym
>> "przetwarzaniem" orzechow, migdalow i rozmaitych pestek w pasty lub
>> mąki, tudziez mrozonych owocow w "lody", za pomoca blendera lub miksera.
>> Jakiego sprzetu uzywacie ?
>> Ja mam malakser 600 W i blender 400 W i niestety nie podolaly ani samym
>> mrozonym truskawkom, ani mieszance zlozonej ze slonecznika, orzechow
>> nerkowca i daktyli.
>> Czytajac rozmaite przepisy na domowe smakolyki (m. in. maslo orzechowe)
>> zastanawiam sie czym to mozna zrobic, unikajac inwestycji w urzadzenia
>> typu Vitamix czy Thermomix.
>> Jezeli macie jakas praktyke w tym temacie to bardzo prosze, podzielcie
>> sie i doradzcie na jakie parametry w sprzecie zwrocic uwage, zeby sie
>> nie "dlawil" przy robieniu masla z orzechow czy migdalow.
>
> Robię ręcznym. Ale też myślę o zakupie kielichowego automata, bo od
> ręcznego ręce bolą.
Kielichowe sa zazwyczaj niestety glebokie - ciezko z nich wyciagnac mase.
Moj malakser kielichowy o mocy 600 W i tak nie dal rady.
Pozdrawiam
@
---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
http://www.avast.com
|