Data: 2015-03-31 20:46:44
Temat: Odp: jaki blender do orzechow ?
Od: "@" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Qrczak" <q...@q...pl> napisał w wiadomości
news:5517e53d$0$8386$65785112@news.neostrada.pl...
> Dnia 2015-03-28 23:13, obywatel @ uprzejmie donosi:
>> Witam,
>>
>> Zwracam sie z prosba do grupowiczow, ktorzy maja doswiadczenia z domowym
>> "przetwarzaniem" orzechow, migdalow i rozmaitych pestek w pasty lub
>> mąki, tudziez mrozonych owocow w "lody", za pomoca blendera lub miksera.
>> Jakiego sprzetu uzywacie ?
>> Ja mam malakser 600 W i blender 400 W i niestety nie podolaly ani samym
>> mrozonym truskawkom, ani mieszance zlozonej ze slonecznika, orzechow
>> nerkowca i daktyli.
>> Czytajac rozmaite przepisy na domowe smakolyki (m. in. maslo orzechowe)
>> zastanawiam sie czym to mozna zrobic, unikajac inwestycji w urzadzenia
>> typu Vitamix czy Thermomix.
>> Jezeli macie jakas praktyke w tym temacie to bardzo prosze, podzielcie
>> sie i doradzcie na jakie parametry w sprzecie zwrocic uwage, zeby sie
>> nie "dlawil" przy robieniu masla z orzechow czy migdalow.
>
> Robię ręcznym. Ale też myślę o zakupie kielichowego automata, bo od
> ręcznego ręce bolą.
Kielichowe sa zazwyczaj niestety glebokie - ciezko z nich wyciagnac mase.
Moj malakser kielichowy o mocy 600 W i tak nie dal rady.
Pozdrawiam
@
---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
http://www.avast.com
|