Data: 2015-03-31 21:15:14
Temat: Re: Odp: jaki blender do orzechow ?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 31 Mar 2015 20:46:44 +0200, @ napisał(a):
> Moj malakser kielichowy o mocy 600 W i tak nie dal rady.
A bo to by trza sposobem: blenderowanie samych ziaren jest raczej ciężkie,
bo masa jest lepka - trzeba więc dodać jakiś nośnik, czyli olej arachidowy,
oczywiście. I potem wyłożyć gotową rzadką masę na coś, co ten olej odsączy
- włożywszy ją do wkładu do filtra do kawy ułożyć w misce na grubej
warstwie ręczników papierowych. Pięknie odciągają tłuszcz, może bez
pośpiechu, ale jednak.
--
Ikselka
"Spójrzmy tylko na królestwo nasze, jedno z pierwszych w Europie, spójrzmy
na jego siły i środki obronne, na jego dostatki, bogactwa, na wszystko, co
ludziom jest potrzebne. Czegóż nam brakuje? Oto rządu silnego i ustalonego
ładu prawnego, a wtedy wszystko będziemy mieli i stać będziemy silni i
pewni siebie.
Jan Zamoyski, fragment przemówienia sejmowego z 1575.
|