Data: 2000-03-29 12:45:04
Temat: Odp: krupnik
Od: "Janusz Danak" <d...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik sadyl <s...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@p...onet.pl...
>
>
> Joanna Sereinig wrote:
> >
>
> > A w ogóle to moim zdaniem krupnik najlepszy jest na ogonie wołowym lub
> > cielęcym.
>
> Osobiście preferuję kości ze schabu
Ja rowniez, jak odkrawam sam schab od kosci to specjalnie zostawiam ciut
wiecej miesa na kosci, jest potem co obgryzac, lubie to, a z krupniku
smakuje najlepiej
> Ziemniaczki - zawsze
Ja w drobna kosteczke
> No i obowiązek - sporo siekanej zielonej pietruszki,
> > sypniętej do tej zupy już na talerzu.
Pojawila sie chwile temu w sklepach (niepamietam producenta) "Kasza
Krupnikowa", jest to drobna kasza jeczmienna, probowalem roznych, ale ta
jest najwspanialsza.
--
Pozdrawiam
-------------------------------------------------
Janusz
ICQ: 31950147
d...@p...fm
-------------------------------------------------
|