Data: 2001-12-14 20:48:35
Temat: Odp: sos do schabu.
Od: "Agnieszka" <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Nacieram dużą ilością ziół i przypraw a przede wszystkim czosnkiem,zawijam w
folię lub wkładam do woreczka i do lodówki na jakiąś godzinę(może być nawet
na całą noc będzie jeszcze lepszy)następnie zawijam w filię aluminiową lub
wkładam do foliowego rękawa (żeby nie był bardzo suchy)i do pieca na 1-1,5
godz.Jakieś pół godziny przed końcem pieczenia rozcinam filię (rękaw)i zos
tawiam w piecu aby zrobiła się chrupiąca skórka.
Polecam także wersję z w miodzie i musztardzie:
przed włożeniem mięska do pieca smaruję miodem i musztardą,jest bardziej s
oczyste i jaki ma smak.
Agnieszka
Użytkownik waldemar z domu <w...@t...de> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9vdm1s$er7$02$...@n...t-online.com...
>
> > Witam !
> > Mam zamiar upiec schab ale chciałabym mieć do niego sos(jakiś dobry,taki
ż
> > eby polać mięsko).
> > Czy ktoś może mipodać przepis?
>
> mi się sos sam robi, jak piekę schab, podlewając trochę wodą. Tylko trochę
> śmietany i skrobii dodaję na samym końcu. Jak pieczesz drania?
>
> Waldek
>
|