Data: 2002-07-05 11:27:38
Temat: Odp: sos do spaghetti
Od: "Magi" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik turecky <t...@N...poczta.gazeta.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:ag3ovd$6q$...@n...gazeta.pl...
> Nie, nie, nie! Sos do spaghetti bolognese polega na tym, że mięso mielone-
> wołowe (najczęściej) dusi się wraz z wątróbką i pomodori pelati na
> malusieńkim ogniu przez 3-3,5 godziny, w czasie kórych następuje cudowna
> koncetracja smaku. Długie gotowanie jest istotą tego sosu.
> Dania typu podsmażone mielone + pomidory mają się tak do spaghetti
bolognese
> jak rosół z kostki do rosołu, który się na prawdziwym mięsku przez kilka
> godzin gotował.
Bozeeee....nie jestem z wyksztalcenia kucharzem, tylko zwykla kobieta, ktora
szuka nowych kulinarnych rozwiazan. I tak naprawde to malo mnie obchodzi czy
Bolognese to samo mielone mieso czy z watrobka, czy tez moze z mielonka z
puszki O ILE DOBRZE SMAKUJE.
Iwona
|