Data: 2006-04-14 00:02:11
Temat: Owoce/warzywa w USA - czemu sie tak szybko psuja???
Od: "Rafal M" <m...@g...SKASUJ-TO.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
Od kilkunastu dni mieszkam w stanach. Zaciekawila mnie jedna rzecz: Czemu
owoce i warzywa w USA sie tak szybko psuja?
Z doswiadczenia:
pomidor wytrzyma 2 dni po zakupie, gora 3-4 (rzadkosc).
banan: 2-3 dni pozniej juz jest prawie caly czarny. Teraz kupuje w sklepie
cale zielone to mam +1-2 dni
ogorek tez ok 2 dni, po 3-4 dniach atakuje go plesn.
Jablka wytzrymuja ok 4 dni, pozniej zaczynaja juz miekknac :(
Co jest tego powodem? Dodam ze przechowuje je normalnie jak w PL, kupuje w
sklepie rzeczy swieze, nie z jakis wyprzedazy itd.
Pozdrawiam
Rafal
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|