Data: 2006-04-14 00:55:38
Temat: Re: Owoce/warzywa w USA - czemu sie tak szybko psuja???
Od: Marsjasz <d...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Rafal M napisał(a):
> Witam
>
> Od kilkunastu dni mieszkam w stanach. Zaciekawila mnie jedna rzecz: Czemu
> owoce i warzywa w USA sie tak szybko psuja?
> Z doswiadczenia:
> pomidor wytrzyma 2 dni po zakupie, gora 3-4 (rzadkosc).
> banan: 2-3 dni pozniej juz jest prawie caly czarny. Teraz kupuje w sklepie
> cale zielone to mam +1-2 dni
> ogorek tez ok 2 dni, po 3-4 dniach atakuje go plesn.
> Jablka wytzrymuja ok 4 dni, pozniej zaczynaja juz miekknac :(
>
> Co jest tego powodem? Dodam ze przechowuje je normalnie jak w PL, kupuje w
> sklepie rzeczy swieze, nie z jakis wyprzedazy itd.
>
>
> Pozdrawiam
> Rafal
>
>
>
>
zmien dzielnice stary...
Mars
|