Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia [P] Makaron z sosem bazyliowo-miodowym ze śmietaną [P] Makaron z sosem bazyliowo-miodowym ze śmietaną

Grupy

Szukaj w grupach

 

[P] Makaron z sosem bazyliowo-miodowym ze śmietaną

następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: notujaca <n...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: [P] Makaron z sosem bazyliowo-miodowym ze śmietaną
Date: Tue, 25 Apr 2006 11:54:58 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 29
Message-ID: <C073BE92.45DB%notujaca@gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: fw1-ext.axelspringer.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="ISO-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1145958902 16626 195.177.210.11 (25 Apr 2006 09:55:02 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 25 Apr 2006 09:55:02 +0000 (UTC)
X-User: notujaca
User-Agent: Microsoft-Outlook-Express-Macintosh-Edition/5.02.2022
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:267117
Ukryj nagłówki

Mało tu przepisów ostatnio, więc podzielę się moim wczorajszym odkryciem
kulinarnym, zainspirowanym przez taką dużą książkę kucharską "Makarony":

Miksujemy:

liście świeżej bazylii (ja dałam dużą szklankę)
podprażone orzeszki pinii (2 łyżki)
miód (2 łyżki)
sok z cytryny (1/2 cytryny)
oliwę (1/4 szklanki)
starty parmezan (czyli u mnie dziugas, 2 łyżki)
czosnek (2 ząbki)

Gładką masę dodajemy do 1/2 szklanki rosołku i opakowania śmietany (200 g?
nigdy nie pamiętam), gotujemy często mieszając na małym ogniu jakieś 20
minut, aż solidnie zgęstnieje.

Do tego podałam taghiatelle, do dekoracji plasterki dziugasa skropione octem
balsamicznym i różowy pieprz.

Jak dla mnie wrażenie smakowe niesamowite, takie słodko-kwaśne zderzenie
smaków. I roboty mało w sumie. A że bazylia mi się rozpleniła w doniczce, to
trzeba było coś z nią zrobić :-)


--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
25.04 notujaca
25.04 Akulka
25.04 notujaca
25.04 Magdalena Bassett
26.04 notujaca
26.04 Panslavista
26.04 Akulka
26.04 notujaca
26.04 Akulka
26.04 Panslavista
26.04 Panslavista
26.04 notujaca
26.04 Krysia Thompson
26.04 Akulka
26.04 Akulka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6