Data: 2006-04-25 13:50:22
Temat: Pieprz czerwony?
Od: notujaca <n...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Akulka napisał(a) 25/04/2006 13:50:
> Użytkownik "notujaca" <n...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:C073BE92.45DB%notujaca@gazeta.pl...
>
>> Miksujemy:
>> liście świeżej bazylii (ja dałam dużą szklankę)
>
> Serca nie masz - u mnie bazylia dopiero kiełkuje, a ta sklepowa jakaś taka
> zabidzona. No i piniole u mnie dostań....
Moja też dopiero kiełkuje :-) Ale właśnie sklepowe się lepiej ostatnio
trzymają, chyba z miesiąc temu kupiłam i bez przesadzania ciągle nowe listki
daje.
>> różowy pieprz
>
> Takiego to na oczy nie widziałam..... chodzi o czerwony, czy, rzeczywiście
> to jakowaś inna odmiana?
No właśnie, miałam poruszyć ten temat na grupie. Chodzi mi o takie małe,
suche owocki, z lekko odstająca skórką. Spotkałam się zarówno z nazwą
"pieprz czerwony" jak i "różowy". Są one tylko trochę ostre i lekko
słodkawe, wiem że dodaje się je też np. do deserów. Ostatnio w sklepie
widziałam je nawet pod nazwą "owoce róży", no ale to była ewidentna bzdura.
Jak toto się właściwie nazywa?
--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości
|