Data: 2004-01-25 13:59:26
Temat: Problem z sernikiem na zimno
Od: "Zofia Gebert" <b...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
No wlasnie. Mam problem. Serniki na zimno to chyba moje ulubione ciasta.
Robie je (jak na mnie) dosc czesto, bo kupne do piet im nie dorastaja.
Wychodza mi w smaku naprawde dobre, ale problemy mam ze strona wizualna.
Czyli zawsze cos pojdzie nie tak. Albo galaretka nie tak - za pozno wlewam i
jest za gesta albo za wczesnie i mi sie rozlewa / zlewa z masa. To mniejszy
problem, w koncu zaczelam zagladac co 10 minut i trafiam za zwyczaj. Gorzej
jest ze spodem. Robie na biszkoptach. No i co bym nie robila to zawsze mi
wyplyna. Nie wiem, za gesta ta masa? Za zadka? Za szybko wlewam? Za wolno?
Na logike za szybko albo za zadkie ale za kazdym razem robie inaczej, a i
tak prawie zawsze wyplyna. Poradzcie cos prosze.
pozdrawiam
ZG
|