Data: 2004-01-25 14:27:30
Temat: Re: Problem z sernikiem na zimno
Od: BasiaBjk <b...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Zofia Gebert napisała:
> Robie na biszkoptach. No i co bym nie robila to zawsze mi
> wyplyna. Nie wiem, za gesta ta masa? Za zadka? Za szybko wlewam? Za wolno?
> Na logike za szybko albo za zadkie ale za kazdym razem robie inaczej, a i
> tak prawie zawsze wyplyna. Poradzcie cos prosze.
A jak robisz ten sernik? Ja podobnie, jak taki do pieczenia, lecz bez
białek ( ser, żółtka z cukrem, masło, bakalie) i wcale to nie jest
rzadkie. A na pewno nie do _wlewania_ , lecz do wykładania na biszkopt
(daję na pieczony przez siebie). Nie dodaję żadnych galaretek do masy
serowej, ani żelatyny - nie ma potrzeby, na wierzch poziomki, mnóstwo
poziomek (bo taki sernik robię w sezonie poziomkowym) i to zalewam
tężejącą galaretką.
--
pa, BasiaBjk
|