Data: 2002-10-31 18:30:28
Temat: RE: Gulasz
Od: j...@s...pl (Joanna Michalska)
Pokaż wszystkie nagłówki
>Co zrobic zeby gulasz byl dobry?
> --
> --
> Megi
>
>
Cześć ! Wbrew temu co niektórzy mówią ja zawsze obtaczam w mące i w
przyprawie ,np.: do gulaszu i smażę na gorącym oleju. Wcześniej rozgrzewam
piekarnik z termo obiegiem do 200 C i gotuję wodę. Po usmażeniu mięska
wkładam do naczynia żaroodpornego albo garnka, który nie ma plastikowych
wykończeń i zalewam wrzątkiem aż po czubek, dosypuję do tego resztę mąki
która została po obtaczaniu trochę ją rozbełtam i przyprawę j/w. To
przykrywam i w zależności od rodzaju mięska np.: wołowina to na jakieś 1,5
godziny inne trochę krócej. Jak wyjmuję to mięsko w ustach się rozpływa i
sosik gotowy jest najwyżej trochę do smaku dosolę i podaję z ryżem albo
makaronem jakiś zielony brokuł na ciepło i wcinamy. Zawsze mi w ten sposób
wychodzi.
Pozdrawiam ze smakiem Asia M.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|