Data: 2003-04-22 15:09:28
Temat: Re: A myslalam, ze ja nie dam sie nabrac
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Nie znam masla z Warlubia. U mnie (Lodz) w sprzedazy
> jest oselkowe produkowane przez Mlekovite i Konskie. To
> ostatnie czasem kupuje i zapewniam, ze jest twarde.
> Choc - prawde mowiac - lepiej mi smakuje kostkowane z
> dwoch innych okolicznych mleczarni.
jak mi tłumaczył ajent firmy Butter Lindner twardość masła zależy od
tego, co krowy żarły (od temperatury oczywiście też ;-)).
Nie wiem teraz, czy masło "letnie", czyli z większą zawartością
beta-karotenu (pasza zielona), czy zimowe jest twardsze, ale tu leży
krówka pogrzebana.
Informacja tylko przekazana, ile w niej prawdy, nie wiem.
Waldek
PS
w EU masło to masło. Dodatków w nim być nie może. Jak są dodatki, to się
to wtedy nazywa tłuszcz do smarowania z dodatkiem masła.
|