Data: 2012-07-25 18:02:38
Temat: Re: A' propos bobu
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 25 Jul 2012 18:35:29 +0200, Justyna Vicky S. napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:fe66bduz3ip6.1udht7g1fgip9.dlg@40tude.net...
>>>
>>> BTW ogórki do diabelskich obierasz czy kjroisz nieobrane? Przymierzam się
>>> właśnie do nich :)
>>
>> Nie obieram - dlatego muszą być młode, nie mogą być z dużymi ziarnami, bo
>> takie "ziarniaki" mają grubą skórę, która w occoe dodatkowo twardnieje.
>> Zrobiłam parę słoików z obranymi ogórkami - no i to zupelnie nie to, cała
>> chrupkość, którą daj mloda skórka, znikła.
>
> No to dobrze wiedzieć. Zobaczymy jak mi wyjdą.
No to powodzenia. I sorry za literówki - przy okazji :-)
PS. W pprzednim sezonie część na próbę zapasteryzowałam, ale króciutko,
jakieś 5 min od zagotowania, były też dobre. Jednak ten specyficzny smaczek
znikł - lepsze są niepasteryzowane, a w trwałości różnicy nie widzę.
--
XL
|