From: "Dana" <d...@n...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3a12c475$1@news.vogel.pl> <8uuht8$756$1@news.tpi.pl>
Subject: Re: Ale ryba - na świeta
Date: Thu, 16 Nov 2000 11:00:44 +0100
Lines: 32
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
NNTP-Posting-Host: dana.netgate.com.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: dana.netgate.com.pl
Message-ID: <3a13af08$1@news.vogel.pl>
X-Trace: 16 Nov 2000 10:55:20 +0100, dana.netgate.com.pl
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.tpi.pl!news.vogel.pl!dana.netgate.com.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:37371
Ukryj nagłówki
Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:8uuht8$756$...@n...tpi.pl...
>
> Użytkownik "Adam Boczek" <adam.boczek@NO_SPAM.komako.pl> napisał...
> > Dostalem od znajomej:
> >
> > "Formę wyłożyć plastrami masła, położyć płat karpia, posolić. Na karpia
> > wyłożyć plastry jabłka i ananasa, zlać 1/2 szklanki wytrawnego wina,
> posypać
> > tartym, ostrym, żółtym serem i zapiec w gorącym piekarniku."
> >
> > Wygląda nieźle. Można jeszcze dorzucić rodzynki. Muszę spróbować!
>
>
> Na jakie święta?
> Bo chyba nie na wigilię!? Gdzie tradycja?
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
>
A dlaczego nie na Swieta? Nigdzie nie jest powiedziane, ze karp musi byc
smazony w panierce albo gotowany i do galarety czy szarego sosu. Kazdy z w/w
skladnikow (no, zolty ser mozna w tym wypadku potraktowac jako przyprawe)
miesci sie w wymaganym przez tracycje spisie wigilijnych produktow.
--
DanaB
http://www.kuchnia.com.pl
Och, gdyby tak ktos chcial jesc to co ugotuje...
|