Data: 2000-11-16 10:00:44
Temat: Re: Ale ryba - na świeta
Od: "Dana" <d...@n...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:8uuht8$756$...@n...tpi.pl...
>
> Użytkownik "Adam Boczek" <adam.boczek@NO_SPAM.komako.pl> napisał...
> > Dostalem od znajomej:
> >
> > "Formę wyłożyć plastrami masła, położyć płat karpia, posolić. Na karpia
> > wyłożyć plastry jabłka i ananasa, zlać 1/2 szklanki wytrawnego wina,
> posypać
> > tartym, ostrym, żółtym serem i zapiec w gorącym piekarniku."
> >
> > Wygląda nieźle. Można jeszcze dorzucić rodzynki. Muszę spróbować!
>
>
> Na jakie święta?
> Bo chyba nie na wigilię!? Gdzie tradycja?
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
>
A dlaczego nie na Swieta? Nigdzie nie jest powiedziane, ze karp musi byc
smazony w panierce albo gotowany i do galarety czy szarego sosu. Kazdy z w/w
skladnikow (no, zolty ser mozna w tym wypadku potraktowac jako przyprawe)
miesci sie w wymaganym przez tracycje spisie wigilijnych produktow.
--
DanaB
http://www.kuchnia.com.pl
Och, gdyby tak ktos chcial jesc to co ugotuje...
|