Data: 2012-04-14 17:32:47
Temat: Re: Autorski przepis na rosół
Od: Paulinka <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
jerzy.n pisze:
>
> Użytkownik "Paulinka" <p...@w...pl> napisał w
> wiadomości news:jmcb4e$c3c$1@node2.news.atman.pl...
>> Tym bardziej, że doświadczenia z jej kuchni regionalnej i w sumie dość
>> siermiężnej są tylko jednym z miliona sposobów, a nie jedynie
>> obowiązującym wzorcem.
> To nie miał byc obowiązkowy wzór, ja nie prosiłem o jakieś hrabiowskie
> przepisy, które i tak kucharz bez tytułu szlacheckiego
> przygotowywał.Kuchnia siermiężna, ciekawe to bardzo, ja mimo
> udowodnionego pochodzenia, bardzo lubię kwasnice którą sam przygotowuje
> i to nie jest hrabiowskie menu, a bardzo goralskie jedzenie. Dajcie
> sobie Panie spokoj z docinkami ...
Siermiężny w znaczeniu prosty.
Docinki jak zwykle wyszły pierwsze spod palców ideału.
--
Paulinka
|