Data: 2012-04-14 17:25:36
Temat: Re: Autorski przepis na rosół
Od: "jerzy.n" <d...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Paulinka" <p...@w...pl> napisał w
wiadomości news:jmcb4e$c3c$1@node2.news.atman.pl...
> Tym bardziej, że doświadczenia z jej kuchni regionalnej i w sumie dość
> siermiężnej są tylko jednym z miliona sposobów, a nie jedynie
> obowiązującym wzorcem.
To nie miał byc obowiązkowy wzór, ja nie prosiłem o jakieś hrabiowskie
przepisy, które i tak kucharz bez tytułu szlacheckiego przygotowywał.Kuchnia
siermiężna, ciekawe to bardzo, ja mimo udowodnionego pochodzenia, bardzo
lubię kwasnice którą sam przygotowuje i to nie jest hrabiowskie menu, a
bardzo goralskie jedzenie. Dajcie sobie Panie spokoj z docinkami ...
Pozdrawiam
|