Data: 2012-04-14 18:47:10
Temat: Re: Autorski przepis na rosół
Od: Qrczak <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2012-04-14 20:41, niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
> medea pisze:
>> W dniu 2012-04-14 19:35, Paulinka pisze:
>>> Ikselka pisze:
>>>>
>>>> Do rosołu nie stosuję, ponieważ ma zbyt intensywny aromat, a rosół ma
>>>> pachnieć i smakować przede wszystkim mięsnymi esencjami. Ziele
>>>> angielskie
>>>> zagłusza w rosole ten smak i aromat.
>>>
>>> Na 3 litrowy wywar 2 ziarna zagłuszają smak jak jasna cholera...
>>
>> W ogóle takie podejście, że przyprawy dodaje się wyłącznie w celu
>> zabicia złego smaku, jest chyba z epoki przedlodówkowej lub/i
>> komunistyczno-stołówkowej. ;)
>
> Oj tam zaraz zostaną mi wytoczone działa w postaci oszczędnej pani domu
> sprzed wojny, którą nieopatrznie zacytowałam ;)
A to jakiś wstyd?
qr.a
--
Młodość musi się wyszumieć, starość musi się wypalić.
|