Data: 2012-04-14 18:51:36
Temat: Re: Autorski przepis na rosół
Od: Paulinka <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Qrczak pisze:
> Dnia 2012-04-14 20:41, niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
>> medea pisze:
>>> W dniu 2012-04-14 19:35, Paulinka pisze:
>>>> Ikselka pisze:
>>>>>
>>>>> Do rosołu nie stosuję, ponieważ ma zbyt intensywny aromat, a rosół ma
>>>>> pachnieć i smakować przede wszystkim mięsnymi esencjami. Ziele
>>>>> angielskie
>>>>> zagłusza w rosole ten smak i aromat.
>>>>
>>>> Na 3 litrowy wywar 2 ziarna zagłuszają smak jak jasna cholera...
>>>
>>> W ogóle takie podejście, że przyprawy dodaje się wyłącznie w celu
>>> zabicia złego smaku, jest chyba z epoki przedlodówkowej lub/i
>>> komunistyczno-stołówkowej. ;)
>>
>> Oj tam zaraz zostaną mi wytoczone działa w postaci oszczędnej pani domu
>> sprzed wojny, którą nieopatrznie zacytowałam ;)
>
> A to jakiś wstyd?
Dla mnie żaden, ale dla XL oręże, żeby porównać komunistyczno-stołówkową
kuchnię do mojego źródła, bo przeca oszczędne, więc na pewno zagłuszające.
--
Paulinka
|