Data: 2012-04-14 19:01:00
Temat: Re: Autorski przepis na rosół
Od: Qrczak <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2012-04-14 20:51, niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
> Qrczak pisze:
>> Dnia 2012-04-14 20:41, niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
>>> medea pisze:
>>>> W dniu 2012-04-14 19:35, Paulinka pisze:
>>>>> Ikselka pisze:
>>>>>>
>>>>>> Do rosołu nie stosuję, ponieważ ma zbyt intensywny aromat, a rosół ma
>>>>>> pachnieć i smakować przede wszystkim mięsnymi esencjami. Ziele
>>>>>> angielskie
>>>>>> zagłusza w rosole ten smak i aromat.
>>>>>
>>>>> Na 3 litrowy wywar 2 ziarna zagłuszają smak jak jasna cholera...
>>>>
>>>> W ogóle takie podejście, że przyprawy dodaje się wyłącznie w celu
>>>> zabicia złego smaku, jest chyba z epoki przedlodówkowej lub/i
>>>> komunistyczno-stołówkowej. ;)
>>>
>>> Oj tam zaraz zostaną mi wytoczone działa w postaci oszczędnej pani domu
>>> sprzed wojny, którą nieopatrznie zacytowałam ;)
>>
>> A to jakiś wstyd?
>
> Dla mnie żaden, ale dla XL oręże, żeby porównać komunistyczno-stołówkową
> kuchnię do mojego źródła, bo przeca oszczędne, więc na pewno zagłuszające.
A ja już nigdy potem nie zjadłam tak dobrych leniwych, jak te
komunistyczno-stołówkowe.
qr.a
--
Młodość musi się wyszumieć, starość musi się wypalić.
|