Data: 2011-03-30 17:11:11
Temat: Re: Beef Jerky?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 30 Mar 2011 17:32:23 +0200, Ikselka napisał(a):
> Dnia Wed, 30 Mar 2011 17:25:02 +0200, Ikselka napisał(a):
>
>> A czy szkoda wołowinki? - jerky to wg mnie rzecz delikatesowa,
>> superciekawostka, rarytas, specjał do podawania w plenerze czy podczas
>> spotkań z przyjaciółmi (przecież nie będziemy tym karmić osób
>> przypadkowych!), wielka atrakcja także dla panów do wódeczki, podobno nawet
>> dzieci za tym mięskiem przepadają - wiec chciałabym spróbować to zrobić, a
>> w końcu tatara też nie jada się codziennie :-)
>
> Już sobie wyobrażam "toto" podane na półmiseczku razem z suszonymi
> pomidorami i piórkami cebuli lub czosnku do przegryzania, w towarzystwie
> jakiegoś ciekawego ostrego sosu-dipu na bazie tabasco lub worc
bez "h"
> ester...
> Oczyma wyobraźni już widzę ten zachwyt spod przymkniętych z lubości powiek
> MŚK i gości 3-)
j.p.
|