Data: 2011-03-30 15:32:23
Temat: Re: Beef Jerky?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 30 Mar 2011 17:25:02 +0200, Ikselka napisał(a):
> A czy szkoda wołowinki? - jerky to wg mnie rzecz delikatesowa,
> superciekawostka, rarytas, specjał do podawania w plenerze czy podczas
> spotkań z przyjaciółmi (przecież nie będziemy tym karmić osób
> przypadkowych!), wielka atrakcja także dla panów do wódeczki, podobno nawet
> dzieci za tym mięskiem przepadają - wiec chciałabym spróbować to zrobić, a
> w końcu tatara też nie jada się codziennie :-)
Już sobie wyobrażam "toto" podane na półmiseczku razem z suszonymi
pomidorami i piórkami cebuli lub czosnku do przegryzania, w towarzystwie
jakiegoś ciekawego ostrego sosu-dipu na bazie tabasco lub worchester...
Oczyma wyobraźni już widzę ten zachwyt spod przymkniętych z lubości powiek
MŚK i gości 3-)
|