Data: 2011-04-10 11:27:14
Temat: Re: Beef Jerky?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 9 Apr 2011 15:32:12 +0200, Ikselka napisał(a):
> Dnia Sat, 9 Apr 2011 12:40:49 +0200, Ikselka napisał(a):
>
>> zapakowałam jerky do słoików, postawiłam na znowu mocno ciepłej
>> blasze kuchni, a kiedy się mocniej rozgrzeje, zamknę gorące słoiki gorącymi
>> suchymi nakrętkami.
>
> To nie jest dobre - po zakręceniu słoika para wodna zbiera się na
> sciankach, w końcu mięso nie jest idealnie suche.
> Osuszyłam słoiki i zamknęłam papierem pergaminowym i gumkami recepturkami.
Upsss. W lodówce wilgotnieje. Trza trzymać w papierowym opakowaniu
(antykurzowość), poza lodówką...
|