Data: 2011-04-10 14:07:01
Temat: Re: Beef Jerky?
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
news:4da199f1$0$2449$65785112@news.neostrada.pl...
> JaMyszka wrote:
>
>> On 10 Kwi, 13:27, Ikselka wrote:
>>> [...]
>>> Upsss. W lodówce wilgotnieje. Trza trzymać w papierowym opakowaniu
>>> (antykurzowość), poza lodówką...
>>
>> Jak trzymać poza lodówką, to może ten słoik ma sens? Bo papier jest
>> zżerany przez różne takie wielonóżki. Hmm... a pakowanie próżniowe?
>
> Na mój gust, to to powinno się trzymać tak, jak suszoną kiełbasę dawniej -
> na haku w spiżarni, czyli w chłodzie i w przewiewnym miejscu. Słoik
> odpada.
> J.
Zależy jak duże są kawałki. Bo większe można trzymać w życie w jakiejś
skrzyni. Trzeba tylko pilnować, wycierać z białego nalotu, gdy się pojawi,
obmyć solanką i wysuszyć, a potem znowu do żyta. Osobiście wolałbym owędzić
i zamknąć (zapiec) w wekach w smalcu.
|