Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Białka Re: Białka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Białka

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.interia.pl!not-for-mail
From: Trefniś <t...@m...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Białka
Date: Wed, 28 Sep 2016 11:44:17 +0200
Organization: private
Lines: 48
Message-ID: <o...@t...home>
References: <nsfpcm$132$1@node2.news.atman.pl> <o...@t...home>
<nsfujn$679$1@node2.news.atman.pl>
NNTP-Posting-Host: dynamic-78-8-231-121.ssp.dialog.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed; delsp=yes
Content-Transfer-Encoding: Quoted-Printable
X-Trace: usenet.news.interia.pl 1475055860 19712 78.8.231.121 (28 Sep 2016 09:44:20
GMT)
X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 28 Sep 2016 09:44:20 +0000 (UTC)
User-Agent: Opera Mail/1.0 (Win32)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:373541
Ukryj nagłówki

W dniu .09.2016 o 10:22 bbjk <b...@p...pl> pisze:

> W dniu 16-09-28 o 10:09, Trefniś pisze:
>
>> Mam teraz olbrzymiego smaka na groszek ptysiowy itp. wypieki na słono.
>> Zastanawiam się tylko, jak na ciasto parzone wpłynąłby niedobór
>> żółtek...
>> Wydaje mi się, że żółtka nie są strategiczne w tym przypadku, choć
>> oczywiście lepiej dodać całe jaja (ale w jakiej proporcji, nie wiem).
>
> Myślę, że pomysł nie jest zły.
> Często robię "normalne" ciasto ptysiowe, spróbuję na próbę z odrobiny
> samego białka i reszty proporcjonalnie. Podejrzewam, że będzie sporo
> twardsze od tradycyjnego, ale może to nie będzie szkodzić w przypadku
> np. ptysiów z grzybowym farszem.
> Ale i inne pomysły nadal mile widziane.

To byłoby ciekawe doświadczenie. Podziel się proszę wnioskami, jeśli się
zdecydujesz na taką próbę.
Mi się wydaje, że "nadmuchane" ciasto ptysiowe nie powinno stracić na
konsystencji/twardości.
Owszem, żółtka są kluczowe we wszelkiego rodzaju ciastach kruchych, ale
tutaj struktura jest budowana przez powietrze, którego ciasto jest tylko
szkieletem :)
Ciekawe, może lepiej dodać jakieś żółtko...

--
Trefniś

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
28.09 Jarosław Sokołowski
28.09 Trefniś
28.09 FEniks
28.09 FEniks
28.09 Jarosław Sokołowski
28.09 bbjk
28.09 Jarosław Sokołowski
28.09 bbjk
28.09 bbjk
28.09 Jarosław Sokołowski
28.09 Jarosław Sokołowski
28.09 bbjk
28.09 bbjk
28.09 Trefniś
28.09 Qrczak
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?