Data: 2015-06-03 08:37:22
Temat: Re: Bigos z młodej kiszonej?
Od: bbjk <a...@b...cc>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-06-03 o 08:21, FEniks pisze:
> Lody na deser będą na pewno. Dzięki za przypomnienie o bezach, świetnie
> się skomponują. Natomiast jagnięcina jest zbyt ryzykowna jak dla mnie.
Że nie będzie smakować?
To może jakieś tarty, są lekkie, a nie ryzykowne, można zrobić wcześniej
ze trzy rodzaje, zamrozić, a później na moment do pieca. Albo po prostu
tylko zimny bufet, jeśli będzie upał. Solidny chłodnik litewski ( z
kawałkami pieczonej chudej cielęciny, albo, jeśli to pełna gala, to z
szyjkami rakowymi z Makro) też jest sycący i pyszny, a nie narobisz się.
Jeszcze pytanie, czy to ma być "swojsko", czy bardziej elegancko.
--
B.
|