Data: 2015-06-03 17:34:57
Temat: Re: Bigos z młodej kiszonej?
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2015-06-03 10:37, obywatel @ uprzejmie donosi:
> Użytkownik "GalAnonim" <s...@s...pl> napisał w wiadomości
> news:556e8b18$0$27508$65785112@news.neostrada.pl...
> W dniu 03.06.2015 o 06:53, FEniks pisze:
>> W dniu 2015-06-03 o 05:58, bbjk pisze:
>>> W dniu 2015-06-02 o 21:57, FEniks pisze:
>>>> Wiem, że to nie byłby tradycyjny polski bigos, ale pytanie - czy da się
>>>> zrobić zjadliwą potrawę a' la bigos z młodej kapusty, czy raczej kupić
>>>> starą kiszoną?
>>>
>>> Pewnie da się, ale czy to najlepszy pomysł na letnie przyjęcie?
>>
>> Nie za bardzo, ale nic lepszego (czyt. co spełniałoby wszystkie
>> wymagania) nie przychodzi mi do głowy.
>>
>> A resztę szczegółów podałam już w odpowiedzi do Jarka. Jestem otwarta na
>> wszelkie sugestie (nawet jeśli nie będę chwilowo odpowiadać, bo niebawem
>> na kilka dni znikam).
>
> Mnie w takim przypadku sprawdza się zawsze chili con carne lub beuf
> Stroganow.
>
> GA
> ------------------------------------------
>
> A moze zupa meksykanska ?
> Robi sie w 15 minut, a doprawic mozna niekoniecznie po meksykansku,
> tylko bardziej tradycyjnie, skoro goscmi maja byc osoby starsze.
To od siebie dodam jeszcze dwie propozycje: fasolka po bretońsku oraz
zupa gulaszowa.
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
|